Hand forming a heart - egenomsorg

Sådan passer du bedre på dig

Jeg har længe arbejdet med egenomsorg. I mange forskellige sammenhænge. Og er der noget jeg har erfaret, så er det, at vi generelt er meget bedre til at give omsorg til andre, end til os selv. Jeg har derfor lavet en række konkrete forslag til, hvordan du kan give dig selv mere venlighed, kærlighed og omsorg. Det eneste det koster dig, er din e-mail adresse.

Læs mere
Gratis e-bog af Rikke Kjelgaard - "5 spørgsmål du altid bør stille som behandler"

Gratis e-bog

Modtag en lille e-bog med "5 spørgsmål, du altid bør stille som behandler". Spørgsmålene bygger på ACT processen "kreativ håbløshed" og gør dine samtaler supereffektive.

Læs mere
Girl with "why me?" written on her hands

Podcast: når terapeuten er "stuck"

Det kan være svært at have samtaler med mennesker, der har det svært. Og nogle gange sidder vi som behandlere fast i vores egne følelser, tanker, oplevelser og minder. Og nogle gange så meget, at vi ikke er til stor hjælp for dem, vi faktisk skal hjælpe.

Læs mere
Passengers on the bus metaphor

Busmetaforen

Busmetaforen er en klassisk ACT metafor som kan bruges både individuelt og i grupper. Jeg er selv helt vild med den. Blandt andet fordi den er nem at forstå. Og desuden kan man dykke ned i metaforen ud fra alle ACT processer.

Læs mere
Billede fra "Our common fate" filmen med ansigter på engelsk

Hvad siger vi til os selv?

I denne film stilles der skarpt på det, vi siger til os selv. På de negative og evaluerende tanker og oplevelser, som vi kan have om os selv. I denne film står folk fra hele verden frem og viser sårbart og åbent hvad de siger om sig selv. Filmen er som udgangspunkt inspireret af min gode ven Kelly Wilson og den bruges idag verden over.

Læs mere